Nevločkové ovesné vločky

Nikdy jsem nepřemýšlel kde se vlastně berou ovesné vločky. Až jsem si skoro myslel, že to takhle roste na poli. Jak se dělaj sice pořád nevím, ale teď jsem se dostal k takové pěkné plechovce, ve které byla zrnka ovsa, ze kterého ve výsledku vyšlo něco velmi podobného klasické ovesné kaši z vloček.

Rozdíl mezi rychlým a pomalým ovsem na kaši. Nalevo vločky, které se prodávají v normálním papírovém balení a vpravo pak oves z plechovky.
Vločky co jsem tu doteďka dělal byly hotové za pár minut, tyto trvají trochu déle. Chuťově se také liší. Zatímco ty rychlé jsou opravdu kašovité a rozměklé, tak v těch přesnočních je stále něco na skousnutí. Nevím k čemu to přirovnat, ale nějak takhle si představuju strukturu kaviáru, jen ten je asi trochu jemnější. A takhle jsem je připravoval:

Před spaním jsem si odsypal půlku hrnečku zrní a do konvice dal vařit čtyřnásobek vody. Oves s vodou pak ještě minutu povařil a necháme přes noc bobtnat.

Podle popisky na plechovce by to mělo být výhradně z vody. Mně se to zdálo lepší s trochou mléka, které jsem přiléval ráno. Chvíli nechal a pak 15 minut mírně vařil. Normálně jsem přisypával trošilinku cukru a přidával nějaké ovoce. Tentokráte jsem ale použil švestky v jablečné šťávě.

Kdybych tam nepřiléval tu hnědozrzavou šťávu tak by to vizuálně vypadalo lépe. Chuťově to bylo sice zajímavé, ale bez ní to bylo lepší.