April 24 2023

Pečené čínské zelí

Čínské zelí jsem z části použil už na dvě jídla, ale i po odebrání několika vnějších vrstev ho stále dost zbývalo. Koukl jsem na internet a vybral recept se zpracováním v troubě. Jelikož jsem měl i malou hlávku výrazného rudého zelí/salátu, tak jsem stejně zpracoval i to. Moc jsem si tím nebyl jistý, ale výsledek mile překvapil.

Zelí jsem propíchal špejlema tak, abych ho mohl rozřezat na cca 3cm kolečka.

Složení omáčky – 2lžíce sojovky, 2lžíce oleje, 1lžička sirupu a trocha sezamových semínek a pepře.

Zelí se omáčkou mělo potřít. Já volil taktiku opatrného rozlití, a asi i proto jsem si ještě musel přidělal trošičku více omáčky. Ta ale nakonec stejně protekla skrz.

20minut při 180 stupních a můžu servírovat. Menší kousky výrazného rudého zelí byly obzvláště dobré. Rychlé a snadné 🙂

 

Tags:

Posted 24. April, 2023 by jenda in category Uncategorized