Hot Cross Buns
Cross Buns jsou tradičním velikonočním pečivem v Anglii. Je to takový jejich mazanec. Měly by se snídat na Velký pátek pěkně teplé, právě vytažené z trouby a s trochou másla. Já jsem se s nima nepekl (ani nemám kde), místo toho jsem koupil jedno balení v Lídlu.
V některých obchodech si je pečou sami a ty pak vypadají lépe než ty na obrázku, ty jsou krapet zmáčklé (možná jsem měl místo do německého řetězce zajít do malýho Tesca, to je ale kousek dál). Hledal jsem nějaký vysvětlení, proč se jí hlavně na Velikonoce (v obchodech jsou Krosbany celý rok) a jediné co jsem našel je to, že je na nich kříž, a že jeden čas byl jejich prodej povolen pouze na Velikonoce a při pohřbech. Jak je z obrázku nejspíš zřejmé, tak těsto je sladké, kynuté a s hrozinkama. Vršek je potřen cukrem, takže jsou pak trochu zalepený prsty. Já je měl studené a bez másla, byly dobré i tak.