Svařené domácí jablečné víno
Zima sice zatím stále není tou pravou Zimou, ale kdy jindy si svařit víno než před Vánoci. Vzal a odšpuntoval jsem tedy poslední malý demižón. Tam byl na divoko kvašenej jablečnej mošt, jenž z většiny přetekl do flašek a asi litřík do hrnce. Ten putoval na kamna a jelikož jsem nenašel celou skořici, tak jsem tam nasypal mletou, které je tu slušná zásoba. Jelikož jsem popíjel pomalu, tak tam ten hrnec stál celý den a po celou dobu krásně uvolňoval “vánoční” aroma.
Měl jsem necelou půlku vanilkového cukru a tak jsem ji také přisypal. Byla to ale možná trochu chybka, protože výsledek je možná o chloupek sladší než by bylo zdrávo. Ono samo ovocné víno bylo sladší a tím, jak bylo celou dobu na kamnech, tak se asi ještě něco odpařilo a tím se stalo ještě koncentrovanějším. Bylo to tedy něco mezi svařákem a punčem. Zahřálo to tak, že jsem úplně zapomenul přikládat 🙂