March 24 2013

Buchty

Poté co jsem si pošmáknul na tvarožáku nešlo jinak a remoska mne opět přitáhla za chuťové pohárky k sobě. Tentokráte jsem zkusil Honzíkovy buchty, opět s tvarohem.

Na těsto jsem potřeboval půl kila hladké mouky, 25g droždí, 200ml vody, 60g cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 80g měkkého sádla a trošku soli. Po smíchání a zapracování tohoto všeho jsem nechal těsto hoďku a půl kynout. Pak jsem z něj uždíbnul sedmkrát po kusu, který jsem vyválel a vložil na něj tvaroh.

Tvarohu jsem použil jeden a půl nádobky, k němu pár rozinek a jelikož jsem měl v lednici ještě jedno vejce, tak jsem k němu přidal žloutek a ne moc povedený sníh. Zabalení první buchty mi trvalo snad čtvrt hodiny, tvaroh měl snahu při sebemenší špehýrce vytékat. Dalších šest už pak šlo lépe. Všech sedm kousků jsem vyskládal do remosky a nechal je ještě opět asi hoďku a půl kynout.

Kynutí se dá využít lecjak, já si třeba tentokrát šel koupit kalhoty.

Po návratu jsem zapnul remosku, ze které se po půl hodině začala vinout libá vůně. Zbývalo jen vyklopit, roztrhat a ochutnat. A to už byla hračka. Mňamka.

BuchtyAni

Po kliknutí na obrázek se spustí animace, bohužel zatím nevím jak to zařídit, aby to šlo i bez klikání.

Tags:

Posted 24. March, 2013 by jenda in category Uncategorized