Tak jo, zase jídlo. Tentokráte jsem poprvé zapékal bagetu. Kvůli tomu, že jsem doma neměl troubu (v remosce by to teďka už asi šlo), mi prostě tyhle základní dovednosti chybí. Naštěstí se na tom toho nedá moc pokazit a tak první pokus vyšel hnedka dobře. Aby to bylo pestřejší, tak jsem vyfotil i zbylá dvě jídla – ovesnou kaši a lososa.
Jak už jsem psal včera, k snídani je pokaždé kaše. Takhle vypadá můj talíř, klient toho dostává o dost méně, to aby nepřibral :-). Na dně je banán, sušené meruňky a švestky. Pak to zaleju kaší co zbyla v hrnci, dneska jsem si kvůli fotce přidal i skořici. Na závěr pěkně promíchat a popřípadě přidat trochu mléka, abych se hned po ránu nedusil.
Z velkého nákupu bylo třeba zlikvidovat pečivo. Jelikož výborný olivový chleba jsme měli už předevčírem s humusem a druhý chleba s rozinkama jsem naporcoval do mrazáku do budoucna, tak už zbývá jen indický naan a bageta na dopečení. S naanem zatím nevím co udělám a tak jsem sáhnul po bagetě. V balení byly dvě, ale k obědu nám stačila jedna.
Bagetu jsem rozřízl na půl, potřel olivovým olejem, překlopil půlky opět k sobě a dal asi na deset minut do trouby. Na poslední fotce už je celkem zlaťoučká, před vložením do trouby byla komplet bílá, jak je trochu, skrz balení, vidět na prvním záběru.
Na večku jsem vyskládal nejdříve kolečka rajčátek, na ty jsem dal trochu nivy, jako vrchní vrstvu použil plátkový sýr a opět je šoupl do trouby.
A takhle jsem je z trouby vyndal. Klient mi po dojedení říká “To chutnalo jako pizza a po ní se přece vždycky jí zmrzlina”. Jelikož jsem pro něj už měl připravenej jogurt s melounem, tak ten zbyl hold na mně a jemu jsem dal trochu zmraženýho, co máme místo klasické zmrzliny.
Po pracnějším obědě, jsem se rozhodl udělat večeři jednoduše, žádné komplikace, šup šup a hotovo. Z mrazáku jsem vytáhl dva kousky lososa s kůží, z lednice spolu s polívkou i salát z divoké rýže jako přílohu a jako zákusek byl jeden kousek hořké čokolády a pár pistácií. Jediné co mi zabralo trochu času byl salát.
Potřeboval jsem se zbavit starých mrkviček a tak jsem je vyskládal do pekáčku, posolil, opepřil, zalil trochou oleje, přikryl alobalem a dal do trouby. Stejný osud potkal i kousky lososa. Na ohřátí jsem pak z lednice vyndal salát s divokou rýží a cizrnou. Polévka byla tentokrát špenátová.
Salát byl hodně podobný tomu včerejšímu, jen jsem vynechal sojovku a přidal pár oliv. To byla první verze. Pak mne napadlo přidat do něj i trochu humusu, kterýho je v lednici ještě víc jak půlka kelímku. Vzniklo tím sice trochu bahýnko, ale chuťově to bylo dobré. Nakonec vše vysázet na talíř a večeře je hotova.
A zítra opět znovu…