September 16 2014

Francouzský toast (chleba ve vajíčku)

Nevím proč, ale tohle jídlo mám spojené s létem a se snídaní. Pravda je, že už jsem ho dlouho neměl a myslím, že jsem si ho nikdy ani nedělal. U klienta byl bílej toastovej chleba, kterej byl chuťově takovej nijakej, ale zato bylo jasný, že bude krásně sáknout. Toho by šlo sice využít na čištění talířů po polévce, já se ale rozhodl zkusit právě ten francouzskej toast.

Radši jsem juknul na recepty a téměř všude byla sladká varianta. Dávat na chleba s vajíčkem skořici mi přišlo divný a tak jsem jel podle svého, přece jenom to není nic složitého.

2014_09_112a113a114

Použil jsem tři vajíčka, dvě jarní cibulky, kupku špenátových listů, kousek papriky, trochu mléka, kari, pepře a soli.

2014_09_115a116a120

Nasekanou zeleninu jsem nasypal do rozkvedlaných vajíček a připravil si toast. Ten opravdu v mžiku krásně nasál a tak z něj na pánvičce nic neodkapávalo.

2014_09_117a119a121

Tři vejce vyšly na tři toasty naprosto beze zbytku. Posledním jsem krásně vytřel talíř a naplácal na něj všechnu zbylou zeleninu. Na obrázku je poslední toast vlevo a první vpravo. Vizuálně tedy dost rozdíl, chuťově ale moc ne. Kdybych měl místo sladké papriky feferonku, tak by to byla jiná.

2014_09_118

Francouzský toast podávaný s posolenou a popepřenou sálátovou okurkou. Ňam Ňam.

Tags:

Posted 16. September, 2014 by jenda in category Uncategorized