January 30 2019

Mé první burrito

Už jsem se k tomu chystal když jsem tu byl minule, ale nějak z toho sešlo. Teď už jsem byl úspěšnější. Burrito jako jídlo na cesty je praktické nicméně to mé nevypadalo tak kompaktně jak ty z obchodu. Spíše to připomínalo štrůdl. Chuťově nicméně dobré a tak jsem se před spaním pěkně nadlábl.

DSC04473

Fazole se mi namáčely už od předvčerejška a tak je stačilo jen povařit. Do druhého hrnce jsem dal quinou, kterou jsem připravil podle návodu na obalu – propláchl vroucí vodou a poté vařil v 2,5 násobku vody necelou čtvrthodinu.

DSC04474a76a77

Na pánvičce jsem osmahl cibuli a k té nejdříve přidal mrkev, potom dva stroužky česneku, půlku rajčat z plechovky a na závěr vše doplnil quinou a fazolema. Fazole jsem z části rozmixoval. Kořenil jsem jen pepřem, majoránkou a trochou soli. Jednu torttilu jsem vylepšil i nivou.

DSC04478a79

Torttilové placky jsem koupil v Lidlu, teď ještě zbývalo je zabalit. Trochu jsem se toho bál, ale nic těžkého to nebylo. Sice nevypadají stejně ale do soutěže beztak nejsou. Pak jsem je zabalil do alobalu a dal na kamna.

DSC04485

Na jedné straně byly na kamnech trochu déle než by bylo vhodné, tohle je ale nejhorší kousek.

DSC04482a84

Když se dobře natočily tak vypadaly i povedeně. Příště možná zkusím přidat jogurt nebo zakysanou smetanu.

DSC04487

Měl jsem hlad a tak jsem první torttilu rozkrájel jak moučník, aby rychleji chladla. Dvě na najezení stačily, třetí si nechávám na později.

Druhý pokus mne čeká zítra. Možná zkusím přidat koření Chilli con Carne co jsem dostal od babičky.

Tags:

Posted 30. January, 2019 by jenda in category Uncategorized