November 28 2021

Mé první perníčky

Když máme tu první adventní neděli, tak trochu vánočnější příspěvek ve formě receptu na perníčky, který jsem vyzkoušel předevčírem.

Vykrajovátka tu nejsou, a tak, díky velikosti vinné skleničky, mají perníčky velikost olympijské medaile. Tloušťka ale jen 0,5cm.

  • 1¼ hrnku mouky (hladké)
  • 2/5 hrnku cukru (třtinového)
  • 1 polévková lžíce perníkového koření
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 2/5 hrnku margarínu
  • 1/8 hrnku sirupu (javorového)
  • perníkové koření – tři stejné díly hřebíčku (rozdrcených 6ks), nového koření a skořice
  • kdyby se těsto po noci strávené v lednici při válení rozpadalo, tak trocha mléka (ovesného)

Jeden a půl plechu čeká na vyhřátí trouby na 180°C. Pro zpestření i klientův adventní kalendář 🙂

Po deseti minutách v troubě je hotovo. Nevychladlé byly dost měkké, druhý den už ale chytly akorátní konzistenci. Trochu křupnou, tvrdé ale nejsou.

 

 

 

Tags:

Posted 28. November, 2021 by jenda in category Uncategorized