May 21 2020

Mnoho porcí jeden hrnec

V posledních týdnech jsem si několikrát připravil jídlo ke kterému bylo z náčiní potřeba jen škrabka, nůž a jeden hrnec. Při každém pokusu jsem měl problém všechno do hrnce vměstnat a i díky tomu jsem měl z jednoho vaření vždy alespoň čtyry porce.

Z leva : pepř, těstoviny, mrkev, petržel, sladká brambora (půlka), majoránka, brambory, červená čočka, kari koření, rajčatová omáčka, cibule, česnek a květák. Místo květáku jsem v ostatních případech použil půlku zelí a je to lepší varianta už jen kvůli tomu, že směs vydrží déle bez toho aniž by začala kysnout.

Co jde pokrájet tak se dá do hrnce, zaleje vodou, přihodí se trochu kmínu a nechá se asi čtvrt hodiny vařit. Poté se přidá majoránka (cca lžíce), pepř, kari (cca 3 lžíce), půlka sklenice rajčatové omáčky a asi 150-200g čočky. Zamícháme a vaříme dalších asi 15 minut.

Nakonec vměstnáme těstovin co to jde a vaříme dokud nezměknou, tedy necelou čtvrthodinku.

I když to vypadá že se těstoviny už do hrnce nevejdou tak pod vodou je překvapivě hodně místa. V tomto případě jsem vody trochu odléval protože hrnec začal přetékat…

Výsledná miska s jídlem.

 

Tags:

Posted 21. May, 2020 by jenda in category Uncategorized