October 19 2014

Papája

V Čechách jsem to ještě neviděl, ale tady po zaplacení v supermarketu dostanete, krom účtenky i lístek, kde je napsáno kolik byste ušetřili v jiném řetězci, který je kousek odtud. Párkrát jsem tu viděl záporné číslo, tedy že jsem nakoupil levněji, povětšinou je ale kladné. Celý fígl spočívá v tom, že příští nákup máte o tuto částku levnější. Je tam časové omezení, většinou do jednoho týdne a tak tento lístek do příštího velkýho nákupu nevydrží, a protože obchod není úplně nejblíž, tak většinou propadá. Tentokráte jsem si sem ale vzal běžecký baťůžek a tak vzdálenost nevadila.

_DSC0049

První týden jsem si zpestřil broskvema, druhý týden ale byly spolu s nektarinkama vyprodané a tak jsem šáhl po papáje. Byly totiž v akci dvě za cenu jedné a já už ani nepamatuji, kdy jsem jedl papáju naposledy. Vím že jsem měl sušenou, která byla příšerně sladká, ale jak chutná čerstvá jsem si už opravdu nevybavoval.  Do první papáje jsem se po oloupání normálně zakousl a zjistil, že chutná dobře (podobná mangu). Při druhém zakousnutí se mi ale do pusy dostala i drobná černá semínka, která byla hnusně hořká. Někde tady jsem si také uvědomil, o jak fotogenické ovoce se jedná a rozhodl se podělit o fotky z druhého kousku.

_DSC0047a48a53

Druhou papáju jsem nejdříve rozkrojil a vydloubal z ní hořké černé kuličky.

_DSC0055a58a60

Po vydloubání už jen oloupat a nakouskovat.

_DSC0065

Během deštivého dne jsem ji měl snědenou za pár minut.

 

Tags: ,

Posted 19. October, 2014 by jenda in category Uncategorized