Papája
V Čechách jsem to ještě neviděl, ale tady po zaplacení v supermarketu dostanete, krom účtenky i lístek, kde je napsáno kolik byste ušetřili v jiném řetězci, který je kousek odtud. Párkrát jsem tu viděl záporné číslo, tedy že jsem nakoupil levněji, povětšinou je ale kladné. Celý fígl spočívá v tom, že příští nákup máte o tuto částku levnější. Je tam časové omezení, většinou do jednoho týdne a tak tento lístek do příštího velkýho nákupu nevydrží, a protože obchod není úplně nejblíž, tak většinou propadá. Tentokráte jsem si sem ale vzal běžecký baťůžek a tak vzdálenost nevadila.
První týden jsem si zpestřil broskvema, druhý týden ale byly spolu s nektarinkama vyprodané a tak jsem šáhl po papáje. Byly totiž v akci dvě za cenu jedné a já už ani nepamatuji, kdy jsem jedl papáju naposledy. Vím že jsem měl sušenou, která byla příšerně sladká, ale jak chutná čerstvá jsem si už opravdu nevybavoval. Do první papáje jsem se po oloupání normálně zakousl a zjistil, že chutná dobře (podobná mangu). Při druhém zakousnutí se mi ale do pusy dostala i drobná černá semínka, která byla hnusně hořká. Někde tady jsem si také uvědomil, o jak fotogenické ovoce se jedná a rozhodl se podělit o fotky z druhého kousku.