Ráno jsem odkládal běh do obchodu až do doby kdy se udělalo teplo a tak jsem byl rád že je zahrádka zarostlá cuketama. Místo 5km běhu tak stačilo jen 50 metrů 🙂
První oběť. Vzhledem k tomu kolik jich tam je a že na cuketové víno tady nebudu dost dlouho, tak bude cuketa základem mého jídelníčku i v následujících dnech.
Čtvrtinu cukety jsem pokrájel na větší kousky a orestoval je na pánvičce. Barvu dodalo koření na chilli con carne co jsem našel v šuplíku. Zbytek cukety jsem nastrouhal, přidal k osmažené cibulce a nějakou dobu vařil/dusil, přihodil téměř uvařené brambory a chvíli ještě nechal na plotýnce aby se trochu vyvařila šťáva.
Kousky cukety jsem přidal až na konec. Bál jsem se, že ani pár stroužků česneku, trocha majoránky, kmínu, pepře a soli nebude k dochucení stačit a tak jsem ještě na poslední chvíli vmíchal velkou lžíci hořcice. V následujících dnech budu recept určitě ještě několikrát opakovat.